Alla inlägg under februari 2008

Av Linda - 15 februari 2008 17:35

känns tomt och konstigt att inte gå dit nu om dagarna. Man ville knappt slita sig därifrån idag. Man vill ju veta hur de gamla som man lärt känna mår framöver ju och om nån går bort....


Idag ringde de i kyrkklockorna här för den lilla 6 mån gamla bebisen som dog förra fredagen, jag lider med dem....sååå grymt livet är ibland. Begravningen blir troligtvis på torsdag sa de...undrar var på kyrkogården hon ska ligga, önskar de kunde lägga henne brevid min son så han får ligga brevid ett barn. Just nu har han en gamling på varje sida om hans grav och så ett mellanrum mellan varje så det får plats en grav emellan han och de gamlas.

Har sån lust att skicka några blommor till begravningen då jag känner bebisens farmor. 

Av Linda - 15 februari 2008 06:53

Jag är så konstig i halsen, det började med halsont i lördags och sen försvann det under veckan. Fick snuva istället och nu är det som om det svullnat vid stämbanden och min röst är kraftigt hes, jag låter som en karl som pratar.

Jag känner ju att det är svullet där, jag vill hosta men det händer liksom inget när jag hostar, det känns bara otäckt.

Kan det vara stämbandsinfektion eller nåt?


Jag måste jobba idag med, det är sista dagen på min praktik.....har varit hemma så mycket med barnen med så jag kan bara inte vara hemma mer.

Men jag kommer ju inte att kunna prata med de gamle..måste spara på rösten så gott det går.


Skulle kanske inte ut och gått 4 km i kylan igår..hade iofs mössa men det var kallt ändå och benen höll på att förfrysas nästan.

I helgen blir jag ensam med då maken jobbar 18-06 från ikväll till måndag morgon...ingen vila ingen ro minsann. Att ha alla tre barnen själv en hel helg är påfrestande när de skriker, slåss och slänger leksaker runt sig. Jag kan inte säga till dem knappt ju med denna hals -


Nu ska jag äta lite havregrynsgröt sen ska jag gå till praktiken om 20 min 

Av Linda - 14 februari 2008 19:54

Har jag gått från kl 06.40-20.00 idag...och flerlär de ju bli innan jag ska sova om 2-3 timmar. Kanske hamnar på ca 16500 steg efter dagens slut...

jag har jobbat, varit på lasarettet hos doktorn, jag gick 4.1 km och jag körde med crosstrainern 5 min. 


Är helt slut i fötter och ben nu men det känns bra att ha kommit över 15 000 steg, för mellan 13 000-15 000 steg rekomenderas vid viktnedgång. 


Jo jag kollade hur mycket man behövde träna för att kunna äta tex en hamburgare m.m..jesses då får man knalla på rätt bra. 

Av Linda - 13 februari 2008 22:10

av dagens stegräknare från kl 12.00 är:  10447 steg...

 Hade jag haft den redan från imorse så hade det säkert hamnat på ca 13 000 steg då jag sprang här och städade och plockade + åkte och handlade.


Nu värker mina fötter så jag ska lägga mig så jag orkar upp till praktiken imorgon bitt.  06.45 är min klocka ställd på....


Ny tag imorgon med stegräknaren.. 


GOD NATT 

Av Linda - 13 februari 2008 18:46

jag bjöd på fruktcoctail, glass, kex och sockerkaka. Jag tog enbart fruktcoctail så jag är nöjd med min dag. Har dock 9 points kvar att äta ikväll..undrar vad man ska äta ?


Ska ut och gå med för att komma upp med stegen, min stegräknare kom ju idag, snabb leverans då jag beställde dem igår eftermiddag?!

Jag återkommer senare ikväll med hur många steg jag gått sen efter 12 idag (den kom ju med posten vid 11 tiden)....

Av Linda - 13 februari 2008 07:26

jag vägde in mig idag härhemma och tog en startvikt på min viktnedgång.

93.9 kg inte så hemskt som jag trodde faktiskt, jag gissade på 98 kg eller nåt sånt...

Jag vägde ju 96 kg för en månad sen då jag började banta och gick ner 3 kg men sen fastnade jag i matmissbruket i 2-3 veckor igen, fast jag verkar bara ha gått upp 9 hg trots att jag vräkt i mig gottis och kakor m.m..men jag har ju varit ute och gått 2 ggr ca 4-5 km vardera och så har jag jobbat så det går ju inte så fort uppåt bara man rör på sig.

Men nu jäklar ska det gå neråt igen iallafall, kanske kan bli av med 2 kg till tisdag när skolan börjar ;-), Ska gå 4-5 km varje dag om jag orkar och inte får ont i benen.


Idag kommer min vän och hennes barn hit på fika, det är det värsta dessa fikor.Vad sjutton ska man göra som man själv kan äta...köper jag kakor eller nåt så tar jag inte bara en pytteliten bit, det går inte..jag tar om hela tiden tills jag får ont i magen. Är man matmissbrukare så kan man inte bara ta liite av nåt som är gott.



*puh*, nu fick man springa ut och rulla iväg med soptunnan...jäklar med att vi glömde ta ut den igårkväll. Nu kom sopbilen liksom och soptunnan måste stå intill vägen. Jag fick kuta som en galning medans han tog grannens sopor. Och sen var biljäklarna i vägen så jag kom inte förbi dem med soptunnan,fick gå en liten omvägoch sopgubben stod och glodde.

Ja jesses...men det är inte värre än min vän *fniss*, hon slängde in ungarna i bilen OCH soporna i bagaget och körde efter sopbilen en gång...gud vad jag skrattade när hon berättade det. Det hade jag aldrig gjort..sopgubben trodde väl inte hon var riktigt klok *ha ha ha*

Av Linda - 12 februari 2008 14:25

har nu beställt en stegräknare som man kan ha liggandes i fickan hängades runt halsen eller vad som helst...vad bra !

Den ska vara väldigt exakt med vilket är toppen, gick även med i 10 000 stegs klubben när jag beställde den så nu ska det sporras till att röra på mig mer..


329 kr kostar denna lilla fina sak

Av Linda - 12 februari 2008 13:13

då ska man på praktiken ikväll, känns rätt skönt med 5 timmar bara..de brukar susa iväg rätt fort tycker jag.

Imorgon är jag ledig och sen är det bara 2 dgr kvar, torsdag och fredag 07.30-16.30 båda dagarna. Ska gå ifrån några timmar på torsdag eftersom jag ska till läkaren inne på lasarettet i stan 11.30....så det blir ju inte riktigt en hel dag...går ifrån kl 10 och kommer tillbaka vid ca 13.

Så ca 20 timmars praktik kvar.. Sen är praktiken över på fredag.


Det har gått så fort så fort...på tisdag börjar skolan igen. Känns roligt att få komma tillbaka till skolan och träffa klasskompisarna, speciellt de i vår grupp.


I helgen kommer min bror hit och ska sova över, maken jobbar natt så det känns skönt att slippa vara ensam här med barnen om nåt händer.

Jag får sätta han till att skrapa lim på trappan ;-)


Sen har jag och min vän börjat om IGEN med våra points, vi har gett oss fan på att gå ner lite till sommaren nu...


Idag fick jag sova till 9 så jag åt frukost rätt sent och missar därmed en måltid idag.

men så här ser dagen ut...


9.00 frukost: fiberberikad havregrynsgröt + mjölk + sötningsmedel = 2.5 p


12.15 Lunch: fullkornspasta och må bra köttbullar = 7 p


15.00 mellis: lätt yoghurt 1 dl, 1 banan, 1 knäckebröd + lättsmör + ost + tomat =  5.5  points


18.00 kvällsmål (fikarast på jobbet): 2 knäcke + smör + ost + paprika, 1 banan=  5 p


21.30 mellis (kommer hem från jobbet) 1 äpple = 0 p


Det blir sammanlagt 20 points och jag bör ju äta 23 points, äter man för lite går man inte ner riktigt i vikt.


Kunde inte komma på några andra ideer vad jag skulle äta idag...hjälp mig annars lite och ge mig tips...blir rätt mycket knäckebröd känner jag men vad ska jag annars äta?

Jag gillar inte råa grönsaker så det förslaget går inte...jag kan på min höjd ha gurka, paprika el. tomat på mackor eller knäckebröd. 


Jag kan inte klämma in nån middag då jag åt lunch 12.15 och ska iväg hemifrån 15.45 för att lämna Saga till farmor o farfar, sen iväg till jobbet som börjar 16.15..och där kan jag inte stå och laga middag. Vill heller inte sitta och äta middag när de andra i personalen äter lite fika med kaffe vid 18 snåret..känns lite lustigt. Har heller inte en tanke på vad för mat isåfall jag skulle göra, har knappt nåt hemma heller till det...

så det får bli lite lustigt idag, det ska inte upprepas ;-) 



Presentation

Omröstning

Vilken bloggsida är bäst ?
 bloggagratis.se
 blogg.se
 wordpress.com
 bloggproffs.se
 bloggspace.se
 sprayblog.se
 skyrock.com
 bloggsida.se
 bloggorama.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards