Alla inlägg under mars 2008

Av Linda - 27 mars 2008 19:20

Jag har nu gått ner 3 kg på två veckor med viktväktarna och allt känns bara bra!!

Jag har blivit månadsmedlem också så jag betalar bara 350 kr i månaden istället för 120 kr i veckan...blir billigare.


Jag är med i en utmaning där jag ska gå ner till 87.5 kg fram till valborg och det borde jag klara i denna takt.


Jag fyller 32 år på lördag men blir firad redan imorgon av svärföräldrarna, vi ska äta varma mackor på kvällen och kladdkaka med grädde (istället för tårta). Man kan unna sig lite extra en dag i veckan...utan att gå upp i vikt.

Och min käre bror kommer med buss hit imorgon så jag ska hämta han i grannbyn.


Jag och maken skulle egentligen ut och ätit på restaurang på min födelsedag på lördag kväll men tyvärr har vi ingen som kan passa barnen (vad jag vet?)...svärföräldrarna ska åka iväg :-/ och mina föräldrar bor 10 mil härifrån tråkigt nog. Hade de bara bott närmare kunde de hjälpt oss lite oftare.

Men nu känner jag ibland att vi överbelastar svärföräldrarna (som är över 70 år) som hjälper oss var och varannan dag tex vid föräldrarmöten, när vi båda jobbar efter dagistid osv..hur blir det när inte de finns mer eller blir för gamla för att orka ?...Då har vi ingen knappt som kan hjälpa oss....


Av Linda - 26 mars 2008 15:13

av min viktblogg...lagt in en smaskig efterrätt idag :-)


 http://graddbakelsen.blogspot.com/

Av Linda - 26 mars 2008 08:36

Barnen har varit hemma från skola och dagis hela förra veckan och halva denna pga vattenkoppor, som nu är torkade så det smittar inte längre.


Viggo fick sån hosta efter sin vattenkoppsjukdom, Saga har inte haft vattenkopporna ännu vad jag sett men hosta har hon, hon hostar så hon nästan kräks stackarn. Hon kommer inte att kunna gå till dagis denna veckan heller...hon har varit vaken på nätterna och gråtit och skrikigt, jag har knappt fått en blund. Hon har haft ont i kroppen och i huvudet osv + hostat och snorat. Hon har fått alvedon och mollipect av mig för att kunna sova bättre.


Jag skulle egentligen till skolan imorgon men nu har maken varit hemma så mycket från jobbet förra veckan så nu får jag vara hemma imorgon med henne. Det är ju trots allt viktigare med hans jobb än min skola.

Jag ska bara väga mig på viktväktarna en snabbis så hon får följa med dit och sen hem igen. 


Men jag funderar ändå på att låta Viggo få komma en vända till dagis några timmar imorgon då de varit därifrån så länge och han behöver leka av sig lite för han har så tråkigt härhemma. Tova har ju kompisar att leka med för skolan har ju påsklov så många är lediga.



Av Linda - 25 mars 2008 10:30

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article2116874.ab


skandal att man inte ska få tjäna över 20 000 kr, då slopas barnbidraget. Vad är det för påhitt nu då?

Lite väl låg gräns tycker jag, de flesta tjänar väl det nuförtiden?


Det kunde ligga på åtminstone 30 000 kr, då tjänar man ju riktigt bra och är väl inte i så stort behov av barnbidraget såvida de inte bor i en fin villa med en massa fina prylar som ska betalas av.


En som tjänar 20 000 kr tjänar väl inte så superbra ändå så man ska behöva bli av med barnbidraget?

Min man tjänar 20 000 kr ungefär och vi är i stort behov av vårt barnbidrag iallafall. Jag studerar och får 8300 kr i månaden...så även om han får denna summan så får ju jag i min tur urdålig inkomst varje månad. Vi har nog räkningar och lån på ca 20 000 kr varje månad som maken betalar.


Jag köper mat, hushållsartiklar och kläder samt akassaavgift, pensionssparande, fondsparande till barnen (250 kr per barn), mobilräkning m.m för mina pengar som jag får. Och det är precis så det går runt varje månad med barnbidraget inkluderat.


Sen vill jag även påpeka att i vår familj iallafall så går 1 av våra 3 barns barnbidrag direkt in på makens konto så jag får bara 2 av barnens barnbidrag + flerbarnstillägget till mitt konto. Så jämnställt är det här :-).


Vi gjorde så när Viggo föddes, att hans barnbidrag gick till maken. Vilket nog är rätt ovanligt i dagens samhälle. Jag tror annars att de flesta barns barnbidrag går direkt till mamman, såvida inte pappan har egen vårdnad om sina barn.


De drar in på allting tycker jag, det börjar bli lite för mycket nu. Snart har man inte råd att köpa några kläder till varken barnen eller sig själv. Det kommer gå tillbaka till fattigdom, som det var förr i tiden.

Där barnen fick gå runt i trasiga kläder och man fick lappa och laga så gott det gick.


Av Linda - 25 mars 2008 09:33

i stegräknartävlingen..vi var bara tre denna gång tyvärr.


Heidin72 vann med sina 85823 steg


GRATTIS !

Av Linda - 24 mars 2008 21:07

Här bor de gamla i egna lägenheter runt om en huvudbyggnad där matsal, kontor, terapi och andra samlingsrum finns.


Där är ett korttidsboende och ett vanligt boende inne i huvudbyggnaden.


Och ja vi låser in de gamla på nätterna, sen kommer nattpersonal från grannbyn ca 2 ggr per natt och tittar in till de som har behov av extra tillsyn.

 Vi personal slutar 21.15 och sen tar nattpersonalen över fram till kl 07.30 på morgonen.


Nattpersonalen har ett stort område att köra runt till på nätterna, till äldre som bor hemma + 2 vårdboenden...så det är tomt emellan varje "titt" på vårt boende.


Men som sagt de har egna lägenheter där de självklart låses in så ingen kommer in till dem. Men de kan öppna själva innifrån om de vill.

Det kan även de två som bor inne i huvudbyggnaden göra, ta sig ut om de vill om de låser upp dörrarna innifrån.

Dessa har larm om de vill ha hjälp med nåt...



Av Linda - 23 mars 2008 22:34

Ännu en arbetsdag har gått, en dag kvar bara och sen är jag ledig till torsdag då jag ska till skolan. Underbart !


Men gud så jag frös imorse, pga ett misstag som jag inte hade en blekaste aning om så fick jag stå 40 min utanför jobbet och väntar i 10 minusgrader imorse...brrrrrrrrr.

Jag hade inte fått nån nyckel och den jag skulle jobba med skulle börja kl 08.00 och inte 07.30 som vi andra trodde igår. Så där stor jag och blev oroligare och oroligare. Tillslut ringde jag svärmor som fick kolla upp nummret till en som jobbar där och hon fattade inte heller varför inte den andre kommit..vi pratade 5 min och plötsligt 08.10 svänger min arbetskompis in på parkeringen. Gissa om jag blev glad för att komma in i värmen lite. Jag måste nog ha deras nummer i min mobil tror jag, det kan vara bra och ha märker jag :-). Och nyckel det missar vi inte fler gånger!



Av Linda - 22 mars 2008 22:30

att jag inte sjukanmälde mig igår pga armen.

Jag tog en ibumetin + smörjde med voltaren innan läggdags. Imorse gjorde det bara liite ont  och har knappt kännt nånting under dagen. kan verkligen ibumentin ta bort det onda så, vilket trolleri !

Skönt iallafall att kunna bädda sängar m.m utan att vrida mig av smärtor.


Har ju jobbat hela dagen så därav har det inte blivit något inlägg i bloggen förrän nu.

Jobbade mellan 07.30-17.00 och dagen gick sååååå fort. Det har hänt mycket sen jag var där senast för en månad sen och jobbade så nu hinner man inte få någon liten rast förrän  lunch. 

Men skönt är det för då går klockan och arbetsdagen fort, vips så var jag hemma igen liksom. Hoppas det går undan lika kvickt imorgon..


Den där förbaskade snön gör att jag inte går så mycket nu som jag vill...jag fryser bara jag tittar ut, har ingen lust alls att gå ut och frysa när jag kan sitta härinne i värmen.

När väl snön försvinner blir det promenader igen har jag lovat mig själv..

 Nej jag är inte bästa vän med snö och vinter om ni undrar.


diskmedelspumpen m.m  nedan hittade jag här: 

http://www.hemmahostindra.se/

Presentation

Omröstning

Vilken bloggsida är bäst ?
 bloggagratis.se
 blogg.se
 wordpress.com
 bloggproffs.se
 bloggspace.se
 sprayblog.se
 skyrock.com
 bloggsida.se
 bloggorama.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards